Tu ce alegi? Parchet stratificat sau triplustratificat? Eu am optat pentru a doua varianta

De curand am inceput reamenjarea locuintei. Am facut un plan, am stabilit un buget si am inceput sa pun totul in aplicare cu ajutorul unei firme profesioniste. Printre primele schimbari pe care le-am realizat in casa s-a numarat si inlocuirea vechiului parchet. Parchetul schimbat era unul obisnuit, cum se gaseau cam in toate casele si apartamentele mai vechi, asa ca am vrut ceva mai calitativ si mai rezistent.

Dupa ce m-am documentat serios pe acest subiect am ajuns la concluzia ca parchetul cel mai rezistent fie este triplustratificat, fie este stratificat. Parchetul triplustratificat este mai ieftin, se monteaza usor, are straturi de protectie si de rezistenta, stabilitatea dimensionala este foarte buna.

Acest tip de parchet nu se rascheteaza si nici nu se refiniseaza asa ca flexibilitatea dupa montare sau in caz de probleme de structura este destul de redusa, dar rezistenta la uzura este foarte mare. Partea care mi-a placut la parchetul triplustratificat este ca permite si instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala, traficul suportat este foarte mare. Spre deosebire de el, parchetul stratificat este mai bine uscat, are dispunere perpendiculara a straturilor din diverse esente, daca se doreste se poate slefui stratul de uzura.

Din punct de vedere al aspectului parchetul stratificat seamana cu cel masiv, se poate lacui, se aplica inca o lacuire peste lacul intial. Rezista excelent la umiditate, chiar mai bine decat lemnul masiv, rezista si la zgarieturi oferind o eleganta deosebita incaperilor in care e montat. Am optat intr-un final pentru cel triplustratificat pentru ca eram fanul sistemelor de incalzire montate sub parchetele de acest tip, dar si pentru ca doream ceva mai impunator, ceva rezistent si cu un aspect unic, original, din esente de calitate superioara. Comanda am facut-o online, la cei de la NaturalWoodFloor, am primit parchetul in timp record, prin curierat, pretul a fost foarte bun, consilierii m-au ajutat sa aleg modelul si esenta cea mai potrivita pentru locuinta mea. In plus, am avut la dispozitie o gama diversa de esente de calitate, cromatica era deosebita in toate cazurile asa ca mi-am montat un parchet care va impresiona cu siguranta toti invitatii care-mi vor calca pragul.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>