The Lone Ranger 2013 – un alt Johnny Depp

Am vazut probabil toate filmele cu Johnny Depp si nu pot sa zic decat ca este un actor incredibil de bun insa isi leaga rolurile prin aceleasi gesturi. Are el un fel de a-i juca pe toti eroii sai intr-o tenta comica, oricat de serios ar fi filmul, iar gesturile parca ii sunt comune unui cabotin. Totusi am vazut acum ceva vreme si un alt film, cu Johnny Depp in rolul unui vampir, filmul numit Dark Shadows. La fel de fictiv personajul ca si rolul lui. Omul asta a avut fel si fel de personaje de-a lungul carierei: a fost nebunul din Alice, a fost vampirul, a fost piratul comic si la fel de nebun, a fost indian, a fost cate si mai cate, cat si chocolate man, dar in filmul the Lone Ranger mi-a placut cel mai mult. Chiar daca isi pastreaza aceeasi linie dramatica.

Totusi trebuie sa vorbim despre film si nu despre actor. Filmul porneste de la aventurile indienilor de demult, de la setea oamenilor de argint, ca pe atunciinca nu era descoperit aurul, actiunea fiind plasat inca inaintea vremurilor liniilor ferate. Chiar se centreaza ideea de a uni „lumile din este si din vest” prin intermediul treburilor, care la inceput va cara argintul ca patronul si inventatorul lor sa fie cel mai bogat.

Johnny Depp in rolul unui indian cauta sa se razbune pe oamenii rai care au furat argintul, din cauza carora el si-a pierdut intreaga ceata de indieni, a ramas izolat si singur. Cei doi care i-au distrus satul au facut totul pentru argint si pentru bani, insa micut pe atunci indiaul Johnn Depp nu stia ca banul este atat de important, motiv pentru care el a jurat razbunare.

In timpul unui jaf un ranger viteaza este omorat, fiind prezent si fratele sau avocat, care in cele din urma este inviat cu ajutorul puterilor indianului. Desi nu este fratele pe care acesta voia sa il invie pornesc impreuna intr-o adevarata aventura si in final ajung sa isi implineacsa scopul.

Filmul merita vazut, mie mi-a placut cel mai mult actiunea, rastunarile de situatie, desi la un moment dat pare putin imprevizibil, intr-un final il cataloghez ca si un film bun, care merita vazut. Ba chiar eu l-a vazut de doua ori.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>