Sistemul de justitie din Japonia este construit pe confesiuni false

Japonia e o tara asa de sigura incat Canada pare un fel de Somalia. Rata omorurilor este in jur de 0.3 per 100.000 de oamni, chiar mai putin decat America, care se lauda cu un 4.7. In 2013 doar 12 oameni au fost impuscati mortal acolo, de terorism nici nu poate fi vorba, iar in 2012 doar trei morti cauzate de impuscaturi au existat in Japonia. Sunt mai multe motive pentru care se intampla asa ceva si societatea japoneza e asa de cuminte. Unul dintre ele tine de forta politiei care e terifianta.

Daca vreodata ai de-a face cu politia japoneza poti fi retinut vreme de 23 de zile fara nicio explicatie, in majoritatea timpului singurul lucru pe care il vei primi va fi tortura serioasa. Nu poti dormi, sunt tot felul de metode de a te aduce la epuizare pana recunosti si ce n-ai facut, iar daca nu spui nimic inseamna ca esti vinovat.

Singura scapare este sa semnezi o confesiune pe care ti-o poti retrage mai tarziu. Judecatorul a crede ca e o confesiune care vine la pachet cu vina asa ca va judeca respectivul caz mai rapid. Unii oameni stau in inchisori ani buni fara sa fi comis vreo faradelege. O zecime din toti prizonierii japonezi au ajuns acolo din cauza unei confesiuni false si autoritatile nu au niciun interes ca sa redeschida cazul.

 

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>