Sfaturi utile daca vrei sa ai al doilea copil

Daca ai deja un copil si te gandesti sa il faci pe al doilea, te rog nu te gandi mult. Daca meditezi mult asupra acestui subiect s-ar putea sa nu mai faci acest pas niciodata. Prin urmare, iata cand am crezut noi ca e cazul sa mai facem un bebe.
In primul rand trebuie sa fii sigura ca iti doresti acest lucru. In primul rand tu ca femeie. Esti pregatita sa treci din nou printr-o sarcina? Daca da, atunci consulta-te cu partenerul, ca pana la urma e si el implicat in sarcina ta. Odata ce ai un raspuns pozitiv si de la tine si de la el, putem trece mai departe.

Fii sigura ca actualul copil se descurca cat de cat singur. Nu mai are pampers, poate manca singur, poate sa se joace singur, poate sa se spele pe dinti singur, intelegi tu la ce ma refer. Trebuie tinut cont de asta fiindca e foarte important. Nu poti sa faci doua lucruri in acelasi timp cu doi copii. Daca odrasla ta e suficient de independenta, atunci trebuie sa-l pregatesti pentru schimbarea ce urmeaza. Nu trebuie sa se simta exclus din familie si in niciun caz, nu trebuie sa se simt mai putin iubit, sau mai putin important.

Eu cand am ramas insarcinata, i-am explicat fetitei mele, ce se intampla in burtica mea. I-am spus ca va avea o surioara mai mica, cu care se va juca, si de care va avea grija. Daca toate raspunsurile pana aici sunt da, atunci e cazul sa va puneti pe treaba.
Insa nu uitati ca odata ce noul membru a sosit in familie, trebuie sa-l implicat si pe copil in tot ceea ce are legatura cu cel mic. In acest fel veti putea evita gelozia.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>