Scrisorile lui Bellerofon

Hiponon, fiul regelui Glaucos al Corintului, a preluat unei victime a imprudentei sale, dupa o datina semanand cu judecata si verdictul unui for, de la Beller – Bellerofon. Tanarul merge pentru purificare in orasul Tirint din Argolida, la un prieten al tatalui sau, Proetus. Sotia regelui Pikketus, Antheea, se indragosteste de el si, nereusind sa il faca amant, chiar cu promisiunea tronului, il acuza inaintea sotului sau ca incalcase legile ospetiei, punandu-i in seama planurile sale.
Proetus foloseste pentru razbunare o cale ocolita: il trimite pe Bellerofon cu un mesaj la tatal Antheei, Iobate, rege al Liciei, cerandu-i acestuia sa implineasca osanda la moarte. Datorita vitejiei sale, eroul va scapa cu viata, trecand prin mai multe aventuri dramatice.
Prin „scrisorile lui Bellerofon” se intelege acel tip de mesaj care, prin continut, actioneaza impotriva solului. Pe de o parte, se are in vedere caracterul diabolic al expeditorului, pe de alta parte, evidentiaza puritatea si nevinovatia trimisului.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>