Parcuri eoliene cu expertiza si tehnologie Terratest

Unul dintre cele mai mari nume din tara noastra in ceea ce priveste fundatiile speciale, Terratest Romania a avut inca din anul 2007 o atentie speciala pentru lucrarile de dezvoltare a parcurilor eoliene si s-a implicat intr-o serie de astfel de proiecte, pe care le-a dus la bun sfarsit cu maxima atentie si precizie si performanta de top.

Parcuri eoliene precum Albesti, Zephyr, Salbatica 1 si 2, Blue Line Energy din Tulcea, Cernavoda si Pestera (pentru a le enumera doar pe cele cu cel mai mare numar de turbine, desi numarul de proiecte este mult mai mare) au fost realizate cu fundatii executate de Terratest, cu ajutorul tehnologiei pilotilor forati cu tubaj recuperabil, cu forare in uscat si forare sub noroi bentonitic, dar si cu forajul sub protectia polimerilor, o tehnica mai productiva decat forarea sub noroi bentonitic.

Experienta si expertiza pe care www.terratestromania.ro a adus-o cu sine in lucrarile de fundare pentru parcurile eoliene din Romania a fost absolut necesara, pentru ca toate amplasamentele au avut de infruntat soluri cu particularitati geo-tehnice specifice si conditii dificile pentru fundatii. S-a lucrat in cea mai mare parte a proiectelor cu terenuri din argila, loess si roca foarte dua si chiar straturi succesive de roca, extrem de dificil de lucrat. S-au folosit fundatii de mare adancime, cu piloti forati sau cu piloti prefabricati, in functie de particularitatile fiecarei zone.

Insa inainte de faza de executie propriu-zisa, Terratest a executat, de asemenea, si studiile geotehnice absolut necesare pentru ca atat executantii cat si beneficiarul lucrarilor sa stie exact in ce tip de sol se va lucra si ce conditii trebuie sa indeplineasca lucrarile.

Proiectele, realizate tot de Terratest, au tinut cont de rezultatele studiilor geotehnice, astfel incat sa fie asigurata maxima calitate si productivitatea, dar si siguranta.

Faza de excecutie a fost, de departe, cea mai dificila, necesitand concentrarea tuturor eforturilor si gasirea celor mai bune solutii pentru efectuarea lucrarilor necesare pentru fiecare dintre aceste proiecte de parcuri eoliene, insa experienta Terratest si-a spus inca o data cuvantul, dublata de tehnologia moderna si extrem de eficienta folosita.

FacebookGoogle+Twitter