MACHIAJ DE SEARA

Inca din antichitate, femeile apelau la machiaj pentru infrumusețare si eleganta. Aproape fiecare femeie foloseste produse de machiaj, datorita faprului ca aceasta arta a rămas una dintre cele mai apreciate metode de infrumusetare. Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de machiaj este machiajul de seara, la care apelam inainte de fiecare eveniment mai pretentios.

Daca vrei sa-ti faci un machiaj de seara acasa, trebuie sa ti cont de cateva reguli de aur:

*incepe prin a-ti curata foarte bine fata (de preferat este sa folosesti un gel special de curatare sau un toner).

*aplica apoi crema hidratanta si maseaza pana cand intra complet in piele. Dupa ce tenul este curat si uscat, aplica primer-ul iar apoi, cu un burete sau o pensula speciala, aplica fondul de ten asigurandu-te ca il intinzi perfect, fara a ramane cu umbre sau pete inestetice.

*foloseste o pensula, si aplica acum pudra intr-un strat subtire (nu este nevoie de o cantitate mare, pentru a nu incarca tenul).

*inainte de a te apuca de machiajul ochilor, trebuie sa-ti aranjezi sprancenele: folosind o perie speciala aranjează-ți sprancenele iar apoi aplica putin fard sau conturează-le usor cu un creion. Trebuie sa ai in vedere ca nuanta sa fie aceeasi sau foarte apropiata de culoarea parului tau.

Pentru machiajul ochilor, alege culori pastel pentru un efect natural. Aplica o baza cu o nuanta mai deschisa, pe toata suprafata pleoapei. Apoi, aplica o nuanta mai inchisa la exteriorul ochilor, folosind o pensula mai mica. Utilizand o pensula de blending uniformizeaza nuantele cu miscari circulare, spre exteriorul ochilor. Pentru mai mult efect, poti folosi si un tus de ochi negru, cu care sa trasezi un contur fin pe pleoapa de sus, la baza genelor.

De obicei, culorile machiajului de seara trebuie sa fie mai puternice decat cele ale machiajului de zi dar totul trebuie sa se incadreze in limita bunului simt. Nu trebuie sa iesim in evidenta si sa deranjam privirile celor din jur. Pentru a ne face placute si admirate este de recomandat sa renuntam la culorile neon si la cele electrice deoarece nu avantajeaza pe nimeni. Fiecare dintre noi trebuie sa descoperim care sunt nuantele care ne pun culoarea ochilor mai bine in evidenta si pe acelea le putem folosi cu incredere.

Cel mai important detaliu al unui machiaj de seara reuşit este sa alegi nuantele potrivite atat ca intensitate cat si cromatică. Investeste intr-un fard cu patru nuante complementare de calitate, pe care le poţi folosi atat ziua cat si seara.

Pentru a avea un machiaj de seara desavarsit, contureaza-ti buzele cu un creion special cu o nuanta mai inchis decat rujul pe care il aplici imediat cu ajutorul unei pensule. Un ultim retus machiajului tau de seara poate fi un strop de luciu de buze care da un efect de buze mai pline.

FacebookGoogle+Twitter