Lucruri sfasietoare despre fericire

Poti fi genetic incapabil sa fii fericit. Genele noastre sunt raspunzatoare de multe lucruri si e foarte probabil ca unul dintre acele lucruri sa se refere si la cat de fericiti putem fi. Cercetatorii de la universitatea din Minnesota au descoperit o legatura intre nivelul de fericire raportat de gemeni care au fost despartiti la nastere, prin comparatie cu vietile pe care au reusit sa si le construiasca. In vreme ce mediul de dezvoltare are un impact urias asupra fericirii, se pare ca si biologia are rostul ei foarte important.

Oamenii de stiinta au reusit sa izoleze o anumita gena care poate determina daca o persoana este fericita sau se simte mizerabil in privinta vietii sale. Dupa ce au intrebat peste 2.500 de americani cum apreciaza a fi viata lor, acestia au aflat ca acele persoane care au mostenit doua versiuni mai lungi ale genelor erau predispusi la un grad de fericire mai mare. Din cei 40% care au spus ca sunt multumiti de vietile lor, mai mult de 35% aveau doua versiuni lungi ale genei 5-HTT. Gena, care a fost legata de productia de serotonina din corpul nostru, pare sa aiba un impact important asupra abilitatii unei persoane de a se concentra pe lucrurile bune din viata. Un alt studiu a demonstrat ca acele persoane care mostenesc doua versiuni mai lungi ale genei 5-HTT fac mai usor fata situatiilor stresante, vad mereu parte plina a paharului si reusesc sa lupte cu depresia.

Doua versiuni mai scurte ale aceleiasi gene ii fac pe oameni sa fie mai predispusi la sentimente negative. Doar 19 procente din cei intervievati au raspuns ca erau pe deplin multumiti cu viata lor.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>