CUM SA-TI MOBILEZI SUFRAGERIA IN MOD UTIL?

Avand in vedere ca sufrageria este locul de relaxare si camera principala a locuintei noastre unde vrem ca musafirii noastri sa se simta confortabil. De fapt, sufrageria este cartea de vizita a fiecaruia, indiferent ca locuim la casa sau la bloc, de aceea trebuie sa fim atenti la detali atunci cand o decoram. Bineinteles ca gusturile difera dar in functie de preferintele fiecaruia trebuie sa respectam anumite reguli.

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este sa nu punem prea multa mobila in sufragerie deoarece prea multe obiecte de mobilier vor incarca in mod inutil incaperea. Nu trebuie sa arate ca o camara cu nenumarate dulapuri si rafturi pentru depozitat ci va trebui sa existe suficient spatiu liber pentru a da luminozitate camerei. Aveti nevoie de aer, de lumina pentru ca incaperea sa devina primitoare si spatioasa.

De asemenea, daca locuiti la bloc sau intr-o casa relativ mica nu folositi draperii groase si grele deoarece acestea se potrivesc doar intr-o incapere de mari dimensiuni. In acest caz, acestea micsoreaza spatiul si dau senzatia de incapere mica si prafuita. Nu va limitati doar la o singura culoare, deoarece lipsa culorilor duce cu gandul la ceva fad si neinteresant. Daca obiectele de mobilier sunt toate de aceeasi culoare, trebuie sa folositi nuante de contrast pentru a sparge monotonia. Este total inestetic sa va decorati sufrageria intr-o singura culoare.

Nu evitati sa puneti un covor chiar si mai mic, in centrul camerei. Poate credeti ca nu-si are locul acolo si ca e doar un alt loc unde se aduna praf si mizerie. Nu este deloc asa. Covorul da senzatia de camin, de caldura, de confort, siguranta si relaxare in acelasi timp. Nu este recomandat sa se vada doar podeaua, chiar daca aceasta este una cu un model placut. Un covor pe mijloc, de dimensiuni reduse, dar care sa nu fie acoperit de diverse obiecte de mobilier, este cu adevarat binevenit.

Alegeti un mobilier placut si util in acelasi timp si nu folositi mobila desperecheata doar pentru ca nu aveti ce pune intr-un colt. Mai bine lasati libera zona aceea, poate ca o sa gasiti cu timpul o lampa cu picior sau altceva care sa se potriveasca mult mai bine. Evitati sa faceti una dintre cele mai mari greseli in decorarea unei incaperi, folosind obiecte de mobilier diferite ca structura si marime. Tineti cont de aceste sfaturi si simtiti-va liberi sa faceti unele schimbari care merita cu adevarat. Fiti indrazneti pentru ca doar asa veti reusi sa dati ‘culoare’ viselor dumneavoastra.

FacebookGoogle+Twitter