Cum iti dai seama ca anvelopele trebuiesc schimbate

Cu totii stim cat de important este ca anvelopele automobilului sa fie intr-o stare cat mai buna, deoarece, in mod direct, siguranta noastra depinde de calitatea acestora. Ca orice alt lucru, anvelopele se deterioreaza, depinde insa de capacitatea soferului de a conduce si de a evita deteriorarile anvelopei.

Toti kilometriii parcuri deterioreaza anvelope, de aceea este foarte important sa-ti dai seama cand aceasta trebuiesc deja schimbate, deoarece nu-ti mai asigura siguranta in circulatie. Iar acum, odata cu racirea timpului, esti si mai important sa avem grija la starea in care se afla anvelopele automobilului. Circulatia devine mult mai dificila acum, de aceea niste anvelope de calitatea sunt, pur si simplu, necesare.
In mod normal, anvelopele automobilului sunt schimbate cam o data la 10 ani, insa, acest lucru se poate intampla mult mai rapid, deoarece in functie de felul in care soferul exploateaza automobilul sau, anvelopele sufera deteriorari mai mici sau mai mari. Important este ca soferul sa nu ignore modificarile care apar la anvelope, iar pentru acest lucru este necesar ca orice anvelope sa fie atent examinate, cat mai des posibil. Dupa cum ziceam, siguranta in trafic este asigurata, inclusiv, de calitatea anvelopelor, de aceea, nu fiti iresponsabili si examinati atent, cat mai des, anvelopele automobilului, inclusiv, anvelopa de rezerva.

Si aceasta trebuie sa nu fie deteriorata, deoarece niciodata nu stii cand ai putea sa ai nevoie de ea. Examinarea anvelopelor este un prim pas in identificarea unor anumite modificari, de aceea, in special acum, in sezonul rece, anvelopele trebuie examinate cu atentie, iar cele de vara, in urm unei inspectii vizuale, pot fi depozitate pana la urmatorul sezon. Soferii se pot baza suta la suta pe capacitatea lor de a identifica deteriorari ce au aparut la anvelope, daca, insa, nu sunt siguri, este indicat sa apelezi la un service auto.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>