Cum alegem pilota perfecta din puf?

Calitatea unei pilote este data cel mai adesea de capacitatea sa de a izola din punct de vedere termic. Cele mai bune si mai calitative pilote sunt realizate din puf de dimensiuni mari. Cea mai calitativa pilota pat ar trebui, de asemenea, sa se adapteze diferitelor schimbari de temperatura.

In mod traditional, puful de gasca este considerat mai bun decat puful de rata dintr-un motiv simplu: gastele sunt pasari de dimensiuni mai mari si, in consecinta, au fulgi mai mari. Cu toate acestea, trebuie luat in considerare si aspectul legat de varsta pasarii de la care provine uful.

Puful unei pasari mature poate retine o cantitate mai mare de aer, are mai mult volum si respira mai usor, comparativ cu puful unei pasari tinere. In consecinta, puful calitativ provenit de la rate mature poate fi mai bun decat puful provenit de la gaste tinere.

Regula simpla, atunci cand cumparam perne si pilote puf de gasca este: «alegeti intotdeauna cea mai pufoasa si mai usoara pilota de puf pe care o gasiti», si care, desigur, sa se incadreze in bugetul alocat acestei investitii.

Pilotele pot fi folosite atat exclusiv in anotimpul rece cat si pe toata durata unui an. Daca locuim intr-o zona cu ierni lungi si grele, e necesar sa achizitionam pilote ce ofera un grad de confort termic ridicat.

Pentru a extinde viata unei pilote din puf cat mai mult si a nu fi astfel necesar sa repetati curand investitia, asigurati-va ca va achizitionati si cateva protectii pentru pilota, care pot fi schimbate, spalate si uscate foarte repede. Astfel, pilota va fi ferita mai mult timp de praf, de umezeala, de transpiratie si uleiuri naturale, care o pot deteriora. Investiti in protectii de calitate, din bumbac pe cat posibil, care nu au potential alergenic, care permit pielii sa respire si care mentin perfect temperatura corpului pe durara intregii nopti.

FacebookGoogle+Twitter