Cum alegem anvelopele de camioane si la ce trebuie sa fim atenti?

Cand ai o flota formata doar din camioane care trebuie sa transporte zilnic zeci de kilograme de marfa si produse inlocuirea pieselor si cauciucurilor la timp este esentiala. Pentru ca performantele camioanelor nu au cum sa fie sub un anumit prag, sunt deadline-uri de respectat, cei care se ocupa de verificari si revizii au grija sa le schimbe atunci cand gradul de uzura e prea mare. Viteza de deplasare si siguranta la volan sunt dictate cu siguranta de calitatea unor anvelope camioane. Cu cat avem anvelope mai solide, noi, facute special pentru tipul de autovehicul comercial pe care se vor monta, cu atat soferul va avea o experienta mai buna la volan si va ajunge la timp la destinatie.

Alegerea anvelopelor pentru camioane trebuie sa fie cat se poate de stricta, neaparat facuta de specialisti, de mecanici, fiecare anvelopa e verificata atat inainte de livrare, cat si la primire. Ca sa va asigurati ca veti cumpara anvelope pentru camioane de cea mai buna calitate mai intai ar trebui sa va documentati, cititi in cartea tehnica recomandarile producatorului camionului, sa vedeti ce spun alti clienti despre comenzile facute de la o anumita firma. Sunt destule forumuri unde se discuta despre anvelope, pe site-urile unde se vand anvelopele sunt si discutii pertinente, poate chiar si mici review-uri independente, asa ca aveti cum sa va orientati cand vreti achizitionati anvelopele de care aveti nevoie. Sunt de preferat cele de la producatori de top, branduri mari, firme care investesc in productie, testeaza fiecare produs inainte de a-l scoate pe piata.

De asemenea sunt foarte importante caracteristicile anvelopelor, trebuie sa se tina cont de tip, de indicele de sarcina, de tipul de tractiune, indicii de viteza, de randament carosabil ud, de poluare fonica, de dimensiuni. Daca se vor cumpara anvelope noi consumul de combustibil va fi mai mic, veti putea sa faceti si economii, condusul camioanelor va fi mult mai simplu avand baza si aderenta la deplasarea pe distante lungi. Preturile anvelopelor sunt mai mici in magazinele online, puteti intreba oricand un consultant despre detalii tehnice, livrarile sunt rapide, prin curierat.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>