Ce material alegem pentru costumul de mire

Daca atunci cand vine vorba despre alegerea unui model sau a unei culori pentru costumul de mire lucrurile nu au de ce sa fie foarte complicate, nu acelasi lucru se poate spune si despre alegerea materialului.

Pentru costumul de mire materialul este foarte important si de alegerea sa depinde atat gradul de confort cat si aspectul estetic al unui costum, dar si rezistenta acestuia. Materialele sintetice, la fel ca in cazul oricarui alt produs, sunt de evitat si in ceea ce priveste alegerea unui costume mire.
Unul dintre materialele preferate atat de designeri cat de stilisti este lana. Desi pentru majoritatea, lana este sinonim cu un material gros si greu, realitatea este ca lana este un material folosit de foarte mult timp pentru costumele barbatesti si renumit pentru versatilitate, pentru ca permite pielii sa respire si pentru cat de bine se aseaza.

Lana poate fi o tesatura foarte usoara si de asemenea este purtabila pe durata intregului an.
Daca lana vi se pare foarte traditionalista, exista intotdeauna si amestecurile, care va pot scoate din dificultate. Amestecul de lana si mohair este unul dintre favoritele pentu costume de mire foarte elegante si pentru smochinguri. Matasea combinata cu mohair arata si ea fantastic pentru smochinguri. Pentru un sacou care sa iasa in evidenta puteti opta pentru un amestec de matase si lana, unde aspetul lucios al matasii va atrage privirile, iar daca ceea ce va doriti este lux desavarsit puteti paria fara probleme pe amestecul de casmir cu matase.
Desi nu este in mod normal considerat un material potrivit pentru nunta, un costum din bumbac se poate dovedi foarte potrivit pentru o nunta casual in sezonul cald. Pentru ca bumbacul nu are un drapaj la fel de elegant precum al lanei sau al matasii, un sacou de bumbac poate parea mai degraba casual decat formal si atunci apare gandul ca este nepotrivit pentru nunta.

Exista un anumit tip de bumbac, gofrat sau incretit, potrivit si foarte bine acceptat in moda pentru nunti relaxate pe plaja de exemplu sau in natura, sau care de asemenea poate fi purtat dimineata la cununia civila (mai ales in culori pastel).
Foarte potrivit pentru astfel de ocazii este si inul, care in culori deschise arata perfect pentru o nunta casual sau pentru cununie. Pentru cei care vor sa evite aspectul de sifonat al inului, exista amestecul de in cu lana, care se aseaza foarte frumos.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>