Cand si de ce e important sa schimbi ulei cutie dsg la timp?

Daca schimbarea uleiului la motor mai poate fi amanata, mai ales daca uleiul utilizat este unul de buna calitate, inlocuirea uleiului din cutia de viteze este prioritara si esentiala. Spre deosebirea de uleiul de motor, uleiul din cutia de viteze se contamineaza usor cu pilitura de fier, diverse aschii de la pinioane, aceste semne clare de uzura observandu-se la primul schimb ulei cutie dsg. Schimbarea uleiului din cutia de viteze se realizeaza in functie de utilizarea masinii, intensa sau normala, dar si de transmisie, automata sau manuala, cutiile de viteze automate avand nevoie de o inlocuire mai deasa a uleiului si de o calitate mai buna a acestuia.

In cartea tehnica veti gasi toate informatiile despre inlocuirea uleiului pentru cutiile de viteze, unii producatori recomand schimbarea o data la doi ani sau mai des. Inainte de a lua decizia de schimb ulei cutie dsg trebuie sa verificati cu atentie culoarea sa si nivelul prin desfacerea busonului din partea superioara a cutiei de viteze. Uzura uleiului din cutia de viteze este clara atunci cand culoarea acestuia este maronie, la inlocuirea sa fiind nevoie in medie de 2.5 litri de ulei de calitate. Ca regula generala la schimbarea uleiului, goliti tot uleiul uzat si nu puneti ulei nou peste cel uzat, chiar daca e si in cantitati mici. Imediat dupa schimbarea uleiului din cutia de viteze vei observa o imbunatatire a raspunsului transmisiei, schimbarea vitezelor fiind foarte usoara indiferent de temperatura de afara.

Pentru schimbarea uleiului din cutia de viteze este bine sa mergeti la un service, acolo unde specialistii va vor putea spune si daca sunt probleme legate de functionare sau daca exista pierderi de ulei-se vad clar cand turnati ulei si nu ajungeti la limita indicata in respectivul rezervor de umplut. Pretul schimbarii uleiului depinde de tipul de ulei folosit, de gradul sau de vascozitate, dar si de tipul masinii. Pentru a reduce din costurile inlocuirii puteti cumpara uleiul online, din magazine online care vand piese si accesorii pentru masini, cum e si stoauto, astfel ca in service veti plati doar manopera.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>