BIJUTERII,DIN,ARGINT,cu,pietre,de,topaz,si,ametist,ametist,argint,bijuterii din argint,pietre topaz,Magazin Online" />

BIJUTERII DIN ARGINT cu pietre de topaz si ametist

In minunile de frumusete numite bijuterii, argintul se armonizeaza cel mai bine cu pietrele semipretioase. Rezultatul asocierii lor este o reusita estetica si obtinerea de bijuterii cu preturi accesibile cumparatorilor obisnuiti. Printre cele mai frumoase pietre semipretioase se numara topazul si ametistul.

Colectia de bijuterii www.ZamoraCollection.ro dispune de bijuterii din argint accesorizate cu aceste pietre, taiate si slefuite in cel mai interesante moduri. Topazul este una dintre cele mai  frumoase şi mai apreciate pietre, aflându-se pe scara durităţii pe poziţia 8. Este o gemă transparentă care conţine, de cele mai multe ori, incluziuni care pot fi cu două sau trei faze, în formă de lacrimă.

Cele cu doua faze conţin bule cu amestec de gaz şi lichid iar cele cu trei faze contin bule care incorporeaza grupari de gaze, lichide şi cristale mici. Istoricii atribuie denumirea topazului cuvantului ,, tapas” care in sanscrita insemna ,,foc”, precum si numelui insulei Topazos din Marea Roșie. Frumusetea topazului este data de culorile sale, care sunt deschise si datorate agenţilor coloranţi pe care ii conţin. Cele mai des întâlnite culori sunt galben, maro – galben, maro – portocaliu, roz – maroniu, roşu deschis până la mediu, albastru şi incolor.

Faptul că topazul nu are o culoare foarte vie, face ca la şlefuire sa se foloseasca tăieturi în trepte sau în foarfece, pentru a-i evidenţia mai bine strălucirea. Ametistul este considerat cea mai frumoasă dintre varietățile de cuarț și a fost cunoscut în vechime de egiptenii antici, de romani și etrusci. Numele sau provine de la grecescul ,,amethystos”, care tradus insemneaza “împotriva beției”.

Potrivit credinței din Evul Mediu, cei care beau din cupe de ametist, nu se îmbătau. Era denumit “piatra episcopală” si simbol al dragostei. Culoarea acestei pietre este violet deschis până la închis, sau roșu – violet, fiind transparent și translucid și având un luciu sticlos.

Ametistul trebuie ferit de lumină puternică, deoarece, ca toate pietrele de culori deschise, își poate pierde culoarea. Frumusetea pietrelor de ametist le-a asezat in cele mai inalte coroane ale lumii. Ametistele au fost montate în bijuterii de coroană, precum sceptrul Ecaterinei cea Mare sau sceptrul coroanei imperiale britanice. În tezaurul Vaticanului este păstrat inelul cu ametist al Papei.

Nici o caseta personala de bijuterii nu merita sa fie lipsita de bijuterii din argint cu frumosul ametist. Zamora Collection va indeplineste acest vis, in cel mai frumos si accesibil mod.

FacebookGoogle+Twitter