7 diferente intre a conduce un autovehicul si o autoutilitara

Iti doresti sa iti schimbi locul de munca sau sa iti deschizi o mica afacere unde te vei baza pe una sau mai multe autoutilitare? Ai nevoie sa treci de la autovehicul la autoutilitara? Iata sapte lucruri care cu siguranta ti se vor parea diferite si cu care va trebui sa te obisnuiesti in calitate de sofer al unei autoutilitare Iveco.

 1. Lipsa oglinzii retrovizoare din cabina
  Majoritatea autoutilitarelor nu au luneta si de aceea nu au nici oglinda retrovizoare in interiorul masinii. De aceea, va trebui sa folositi perfect oglinzile retrovizoare din stanga si din dreapta pentru a vedea traficul in spate.
 2. Mai multa atentie la poduri si bariere
  Autoutilitarele sunt in general mai mari decat autovehiculele. Asta inseamna ca drumurile pe care sunt poduri sau bariere vor necesita o abordare mai atenta.
 3. Bordul diferit
  Comenzile dintr-o autoutilitara sunt diferite de cele dintr-un autovehicul, asa ca veti avea nevoie de un timp pentru a va familiariza cu ele, inainte de a incepe efectiv sa conduceti.
 4. Viteza a sasea
  Unele autoutilitare au cutie de viteze cu sase trepte. Folosirea vitezei a sasea este foarte utila, mai ales pentru economia la costurile combustibilului cand se conduce pe autostrada.
 5. Parcarea poate deveni o provocare
  Desi majoritatea autoutilitarelor se pot incadra in locurile de parcare rezervate autovehiculelor, nu mai este la fel de usor sa credeti ca va puteti strecura la milimetru intr-un loc mic de parcare, cand va opriti repede undeva la un magazin.
 6. Virajele vor fi mai greu de facut, mai ales atunci cand  masina este incarcata
  Iata de ce va trebui sa luati decizii bine calculate si din timp, pentru ca virajul in ultimul moment va fi o provocare.
 7. Costuri mai mari pentru combustibil
  Autoutilitarele au tendinta sa fie consumatori de combustibil mai mari decat autovehiculele, asa ca ar trebui sa fiti pregatiti cu un buget pe masura.
FacebookGoogle+Twitter

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>